Kosár

Az Ön kosara üres.

Méret keresés (szgk, ktgk, 4x4)

Méret:

/ R

Gyártó:

Típus

Személy
Terepjáró
Kisteher

Idény

Nyári
Téli
4 évszakos

Szezon előtti akció vége. Tavalyi áras abroncsok kifogyóban.

Ne halogassa a vásárlást, tavalyi áras készleteink kifogyóban. Nyári abroncsaink most kiárusításon áron kaphatóak.

Hírek, cikkek - Cikk 2

Prémium gumi, olcsó gumi, használt gumi?

Nem könnyű a döntés, vagy mégis?! A következő rövidnek szánt posztban csokorba szedem azokat a szempontokat, amik alapján könnyedén eldöntheti bárki, hogy számára melyik gumi kategória az ideális választás.


Olcsó kategóriás gumik

Mivel a cikksorozat szponzora a http://olcsogumi.sop.hu, kezdjük ezzel a kategóriával, hiszen úgy gondolom, hogy ez a legizgalmasabb. Ezek a gumik a gyári, első szerelésű abroncsok leváltására készülnek. Alsó és közép kategóriás autókhoz ideális választás. Természetesen, a belépő szintű abroncsokból is nagyon eltérő tudásúak léteznek. Egyes márkák, mint pl. a Linglong, Triangle a közép kategóriás paramétereket súrolják, B-C nedves tapadási képességeinek köszönhetően közép kategóriás autókra is ajánlottak.

Az olcsó gumik legvonzóbb tulajdonsága az áruk. Egy prémium gumi árának már harmadáért is megvásárolhatók, így aztán sokak fantáziáját megmozgatja, a lehetséges megtakarítás. Ezeknél olcsóbban már csak használt abroncsok kaphatóak, amelyekkel később részletesen foglalkozunk, de elöljáróban annyi elmondható, hogy véleményem szerint ideiglenes, szükség megoldásként jöhetnek csak számításba.

Mit tudnak valójában az olcsó gumik? Pár éve nagy meglepetést okozott egy teszt, amiben egy Linglong gumi (más márka néven) az öt legjobb abroncs között teljesített. Az igazi meglepetést az okozta, hogy a kínai gumi tudásbeli lemaradása mindössze néhány százalék volt a győztes Michelinhez képest. Az árkülönbség viszont döbbenetes, hiszen az első helyezett abroncs árából 3,5db kínait lehetett volna megvenni.
Persze erre mindenki kombinálni kezd, hogy ha olcsó és szinte prémium tudású, akkor biztosan másutt van a kutya elásva. Biztosan hamar elkopik, vagy más módon megy tönkre.
A teszt az abroncs élettartamára, kopására is kiterjedt. Ezen téren is kitűnően vizsgázott az alsó kategóriás, sőt éppen a prémium gumiról derült ki, hogy az évekkel korábbi szinthez képest sokat romlott a termék kopásállósága.

A budget kategória az olcsóságról szól, amiknek számos hátránya, de előnye is van. A gyártók nem extra profitra, hanem inkább nagy eladási mennyiségre törekednek, ezért az előállítási költség és az eladási ár ebben a kategóriában van a legközelebb. A fő szempont az olcsóság, de ez nem mehet a biztonságosság vagy az eladhatóság (design) rovására, hiszen ebben a kategóriában még erősebb a verseny.

A spórolás leghatékonyabb módja, hogy elmaradnak a költséges extrák. Lemaradnak a nagyon anyag igényes dolgok mint a peremvédő. Vékonyodnak az oldalfalak. Bonyolult 3D lamellák, kopás jelző árkok sem bonyolítják a gyártást. És persze az anyag-keverékek terén is vissza kell lépni egy (két) évtizedet, hogy a korszerű tulajdonság javító adalékok ne növeljék az egekbe a gyártási költséget. És persze a karkasz sem lehet más mint nylon radiál, a lehető legegyszerűbb kivitelezésben. Giugiaro design számításba sem jöhet, azt a prémium kategória kapja, itt a maradékból kell dolgozni. Ez érvényes a márka-nevekre is, könnyen előkerül egy-két legendás márkanév, mint a Taurus - kissé új köntösben.
Ez a spórolás viszont nem csak hátrányokkal, előnyökkel is jár. A budget abroncsok általában kisebb súlyúak, ezzel üzemanyagot takarítanak meg, és kímélik a futóművet is. A kevesebb anyag természetesen környezet kímélőbb is. Az olcsó kategóriás abroncsok sem fán teremnek, a gyártás ugyanolyan szakértelmet igényel, mint a felsőbb kategóriák, és a legtöbb no-name márka mögött közvetlenül valamelyik világcég, vagy legalábbis annak technológiája áll. De az olcsó árakat valójában a verseny hozta el. Az ázsiai játékosok belépésével az árak jelentősen lefelé mozdultak el. Ez a szegmens az, ahol a gyártók a legkevesebb profitot realizálják, vagyis arányaiban itt marad a legtöbb a vásárló zsebében. Magyarán szólva ezt éri meg a legjobban venni.

A teljesség igénye nélkül néhány gyártó és az általa gyártott olcsó márkák:
 
Budget
Bridgestone
Dayton / Lassa / Saetta / Seiberling
Continental
Barum / General Tire / Gislaved / Mabor / Matador / Viking
Goodyear-Dunlop
Debica / Sava
Michelin
Kormoran / Riken / Sebring / Strial / Taurus / Tigar
Hankook
Aurora / Laufenn / Kingstar
Apollo-Vredestein
Apollo / Maloya
Pirelli
Ceat / Courier

De mi a helyzet a kínai gumikkal?

Ha Kína nem lett volna, az európai alsó kategóriás abroncs piac sem így festene ma. A prémium gyártók már jóval a kínai abroncsok térnyerése előtt is profit maximalizálásra törekedtek, ezért olyan termék palettát próbáltak kialakítani, ami a teljes vásárló közönséget kiszolgálja. A technológia fejlődésével egyszerűen gyártásban hagyták a korábbi mintákat és keverékeket, csak új nevet adtak neki, ezek lettek a közép kategóriás gumik, amik így is szép karriert futottak be. És így tovább, megszületett a kicsontozott belépő szint. Ahol a reklám és szponzoráció ismeretlen fogalom, évtizedes a technikai lemaradás, és a gyártók is - majdhogynem - letagadják, hogy bármi közük lenne a márkához.

Érdekes a titkolózás, ami ezeket az alsó kategóriás márkákat övezi. Hogy mitől olcsó, az természetesen, mindenkinek a legféltettebb titka. De az a távolságtartás, amivel ezeket a márkákat kezelik az anyacégek már-már paranoiás. Persze érthető, hogy nincs az a marketing igazgató, aki a vállára venné a terhet, hogy ha az évszázad alatt felépített "brand"-et lerombolná valami gikszer egy ilyen neve sincs, "pengeélen táncoló" márka miatt.

Végül is érthető! Hiszen volt már hasonló eset, amikor egy nagy cég belépő márkája csúfosan leszerepelt. Kicsit túl tolták a költség csökkentést, bizonyára. Viszont nyilván nem láttak esélyt a minőség javítására ezért a problémát úgy oldották meg, hogy a bebukott verzion 2-es gumi gyártását - úgymond befejezték, valójában ugrottak egyet a számozással és verzion 3 néven változatlanul gyártásban marad a termék.

Ebbe az öreg-kontinentális állóvízbe robbantak be, nagyjából egy időben, a kitűnő japán, a közepes koreai és az olcsó kínai gumik - úgy tizenöt éve. A belépő szint ázsiából ebben az időben olyan volt mint egy korabeli maszkos, kosztümös horror, hogy az ember nem tudta, hogy sírjon, vagy inkább nevessen. Mégis elkezdődött valami! Egyre több vevő lett figyelmes az extrém olcsó termékekre. Az ázsiai pénzügyi és politikai folyamatok pedig furcsa együttműködéseket hoztak létre. Aminek eredményeként a kínai abroncsok minősége varázsütésre megjavult.

Közben egyre jobb termékek készülnek Kínában, és érkeznek az Európai piacra. A hagyományos európai gyártók, közben maguk is kitermelték a saját olcsó kategóriás hadseregüket. Azonban még egyáltalán nem dőlt el a harc. A nagy konszernek egymás ellni küzdelme egyre inkább állóháborúvá degradálódott, és úgy tűnik, hogy a nagy adok-kapokból igazából egyik sem jön ki jól. A belépő szint komoly hadszíntér, ami hamarosan a teljes piac harmadát fogja jelenteni, és folyamatos a bővülése, a közép és prémium rovására. A távol-keleti abroncsok térnyerése viszont folyamatos.
Ennek legfőbb oka, hogy ez idáig a kínai gumik állták az árversenyt. Az európai gyártók nem akartak, vagy nem tudtak egyelőre olyan mély árszintekre lemenni, hogy megállítsák az inváziót. Ráadásul az ázsiai gumik tudása és minősége évről évre egyre jobb, miközben az árak nem emelkedtek, köszönhetően a szállítási költségek stagnálásának, illetve az egyre fejlettebb logisztikai kapcsolatoknak.


A csoda fegyver is visszafelé látszik elsülni...

A pánik gomb megnyomásának látványos felvonása volt az EU-n belül kötelező egységes gumiabroncs matrica, illetve jelölési rendszer bevezetése. Valaki bizonyára úgy gondolta, hogy ha nem lehet legyőzni az ellenséget a piacon, akkor csípjünk neki oda, ahol a legjobban fáj. Az EU döntéshozói pedig úgy érezték, hogy a jelöletlen gumiabroncsok réme fenyegeti civilizációnkat, ezért gyorsan és szakszerűen összetákolták, majd elfogadták az egységes jelölésre vonatkozó rendszert.
Sok kritika érte a szabályozást már az elfogadása előtt, de ebbe most nem mennék bele, mert az egy külön epizódot megérne. Lényeg a lényeg, hogy az ázsiai abroncs import nem, hogy halálos sebet nem kapott a lövéstől, hanem éppen ellenkezőleg. A gyártók gyorsan reagáltak és elvégezték a szükséges méréseket.
A nagy múltú prémium gyártók egyként álltak ki a matrica rendszer mögött. Nyílván az volt a véleményük, hogy ezzel most megadják a kegyelem döfést, és végérvényesen bebizonyosodik, hogy milyen kiemelkedő tudásúak a márkás gumik, és mennyivel gyengébb teljesítményűek a kínaiak. És ez igaz is, csakhogy a dolognak van egy kis szépséghibája. Az a vásárló közönség, aki az alsó kategóriás abroncsokat vásárolja, nem a prémium kategóriával hasonlítja össze a terméket, hanem a kategórián belül próbál prioritást felállítani, a kínált termékek ár/érték arányát figyelembe véve. Márpedig a matrica rendszer bevezetésével az is kiderült, hogy az Európában gyártott budget kategóriás gumik tudása közel azonos az ázsiai importéval, miközben az ázsiai jóval olcsóbb. Sőt, számos kínai gumi elismertsége csak ekkor kezdett igazán kialakulni, mikor kiderült, hogy tudása alapján - számos méretben - felveszi a versenyt a közép kategóriás ellenfelekkel, és e közben a legolcsóbb tud lenni a piacon.

Hogy mi lesz ennek a vége? Ki tudja? Ami viszont biztos, hogy a verseny beindult, a prémium gyártók most a termék köré épített szolgáltatásokkal próbálnak visszatámadni, és felül kerekedni. Szeretném valami pozitív gondolattal zárni az írásomat: Egy biztos, hogy a valódi verseny a vásárlóknak kedvez, és amíg a gyártók a vásárlók kegyeiért küzdenek, az árak alacsonyak maradnak, a minőség és a szolgáltatások pedig bővülni fognak.

Ha ideje engedi látogasson el webáruházunkba, ahol a legfrissebb cikkeket is elolvashatja.
http://olcsogumi.sop.hu

-2016-11-23-

Kapcsolódó keresések

Linglong 195/60R15

*

Linglong 205/40R17

*

Linglong 195/60R15

*

Linglong 165/70R13

*

Linglong 185/60R15

*

Linglong 185/65R15

*

Linglong 205/55R16

*

Linglong 205/45R16

*

Linglong 205/45R16

*

Linglong 185/60R14

*

Linglong 185/65R15

*

Linglong 195/65R15

*

Linglong 225/40R18

*

Linglong 165/70R14

*

Linglong 175/70R13

*

Linglong 165/70R14

*

Linglong 175/70R13

*

Linglong 185/65R14

*

Linglong 205/80R16

*

Linglong 165/70R13

*

Linglong 205/80R16

*

Linglong 195/65R15

*

Linglong 155/70R13

*

Linglong 225/40R18

*

Linglong 195/70R15

olcsó gumi 195/45R16

*

olcsó gumi 195/60R15

*

olcsó gumi 195/60R15

*

olcsó gumi 225/40R18

*

olcsó gumi 155/80R13

*

olcsó gumi 165/70R14

*

olcsó gumi 185/65R15

*

olcsó gumi 195/60R15

*

olcsó gumi 195/60R15

*

olcsó gumi 185/65R15

*

olcsó gumi 185/60R14

*

olcsó gumi 185/65R14

*

olcsó gumi 195/60R15

*

olcsó gumi 185/65R14

*

olcsó gumi 225/45R18

*

olcsó gumi 205/60R16

*

olcsó gumi 205/60R16

*

olcsó gumi 205/40R17

*

olcsó gumi 165/70R13

*

olcsó gumi 155/80R13

*

olcsó gumi 165/70R13

*

olcsó gumi 175/65R14

*

olcsó gumi 195/60R15

*

olcsó gumi 185/65R15

*

olcsó gumi 205/40R17

Taurus 185/65R14

*

Taurus 195/65R15

*

Taurus 225/45R18

*

Taurus 185/60R14

*

Taurus 205/40R17

*

Taurus 225/45R17

*

Taurus 155/70R13

*

Taurus 165/70R13

*

Taurus 185/60R15

*

Taurus 155/80R13

*

Taurus 195/50R15

*

Taurus 205/45R16

*

Taurus 155/80R13

*

Taurus 225/45R18

*

Taurus 185/65R15

*

Taurus 195/65R15

*

Taurus 195/65R15

*

Taurus 225/40R18

*

Taurus 225/40R18

*

Taurus 185/65R15

*

Taurus 205/45R16

*

Taurus 195/45R16

*

Taurus 185/65R15

*

Taurus 165/70R13

*

Taurus 225/40R18

Strial 225/45R18

*

Strial 195/45R16

*

Strial 195/65R15

*

Strial 165/70R14

*

Strial 205/40R17

*

Strial 195/60R15

*

Strial 195/50R15

*

Strial 225/40R18

*

Strial 205/55R16

*

Strial 195/60R15

*

Strial 215/65R16

*

Strial 145/70R13

*

Strial 185/65R14

*

Strial 195/45R16

*

Strial 195/70R15

*

Strial 155/80R13

*

Strial 205/80R16

*

Strial 195/50R15

*

Strial 205/60R16

*

Strial 195/60R15

*

Strial 165/70R14

*

Strial 195/60R15

*

Strial 205/40R17

*

Strial 155/80R13

*

Strial 165/70R14

Saetta 165/70R14

*

Saetta 155/70R13

*

Saetta 175/65R14

*

Saetta 195/50R15

*

Saetta 205/55R16

*

Saetta 185/60R14

*

Saetta 195/70R15

*

Saetta 165/70R14

*

Saetta 195/65R15

*

Saetta 165/70R13

*

Saetta 195/50R15

*

Saetta 155/70R13

*

Saetta 155/80R13

*

Saetta 195/60R15

*

Saetta 225/40R18

*

Saetta 205/60R16

*

Saetta 195/60R15

*

Saetta 205/45R16

*

Saetta 225/40R18

*

Saetta 185/60R14

*

Saetta 175/65R14

*

Saetta 205/55R16

*

Saetta 205/60R16

*

Saetta 205/60R16

*

Saetta 205/60R16

Sebring 185/65R14

*

Sebring 205/45R16

*

Sebring 195/45R16

*

Sebring 195/65R15

*

Sebring 225/45R18

*

Sebring 195/70R15

*

Sebring 145/70R13

*

Sebring 165/70R13

*

Sebring 175/65R14

*

Sebring 205/55R16

*

Sebring 155/80R13

*

Sebring 185/65R15

*

Sebring 205/60R16

*

Sebring 205/80R16

*

Sebring 175/65R14

*

Sebring 195/60R15

*

Sebring 225/45R17

*

Sebring 185/65R14

*

Sebring 205/40R17

*

Sebring 195/60R15

*

Sebring 165/70R14

*

Sebring 155/80R13

*

Sebring 205/80R16

*

Sebring 155/80R13

*

Sebring 195/45R16

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

*

olcsó gumi vásárlás

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU

*

OLCSOGUMI.SOP.HU gumi alkusz

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU legolcsóbban

*

OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos akciós

*

OLCSOGUMI.SOP.HU gumi alkusz

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU

*

OLCSOGUMI.SOP.HU gumi bróker nyárigumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos akciós

*

OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi ügynök

*

OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi ügynök

*

OLCSOGUMI.SOP.HU gumi bróker nyárigumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos akciós

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU gumi bróker nyárigumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU legolcsóbban

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos akciós

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU

*

OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos akciós

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU

*

OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi ügynök

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

OLCSOGUMI.SOP.HU gumi bróker nyárigumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU gumi bróker nyárigumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi ügynök

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU

*

OLCSOGUMI.SOP.HU legolcsóbban

*

OLCSOGUMI.SOP.HU OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos akciós

olcsó új gumik. legolcsóbban

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU

*

olcsó új gumik. gumi bróker nyárigumi

*

olcsó új gumik. gumi bróker nyárigumi

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

olcsó új gumik. gumi bróker nyárigumi

*

olcsó új gumik. gumi bróker nyárigumi

*

olcsó új gumik. legolcsóbban

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

olcsó új gumik. gumi alkusz

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

olcsó új gumik. gumi alkusz

*

olcsó új gumik. legolcsóbban

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU

*

olcsó új gumik. téligumi ügynök

*

olcsó új gumik. téligumi ügynök

*

olcsó új gumik. OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

olcsó új gumik. gumi bróker nyárigumi

új akciós gumika gumi bróker nyárigumi

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU

*

új akciós gumika legolcsóbban

*

új akciós gumika gumi bróker nyárigumi

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU

*

új akciós gumika legolcsóbban

*

új akciós gumika téligumi ügynök

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU

*

új akciós gumika téligumi ügynök

*

új akciós gumika téligumi ügynök

*

új akciós gumika gumi alkusz

*

új akciós gumika négyévszakos akciós

*

új akciós gumika gumi bróker nyárigumi

*

új akciós gumika legolcsóbban

*

új akciós gumika téligumi ügynök

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

új akciós gumika gumi bróker nyárigumi

*

új akciós gumika OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

gumi négyévszakos akciós

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

gumi négyévszakos akciós

*

gumi legolcsóbban

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

gumi legolcsóbban

*

gumi téligumi ügynök

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

gumi téligumi ügynök

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU

*

gumi OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

gumi gumi alkusz

*

gumi négyévszakos akciós

*

gumi gumi bróker nyárigumi

téligumi OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

téligumi OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

téligumi téligumi ügynök

*

téligumi téligumi ügynök

*

téligumi OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

téligumi négyévszakos akciós

*

téligumi téligumi ügynök

*

téligumi négyévszakos akciós

*

téligumi négyévszakos akciós

*

téligumi OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

téligumi legolcsóbban

*

téligumi legolcsóbban

*

téligumi gumi alkusz

*

téligumi OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

téligumi gumi bróker nyárigumi

*

téligumi OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

téligumi gumi alkusz

*

téligumi négyévszakos akciós

*

téligumi legolcsóbban

*

téligumi OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

téligumi négyévszakos akciós

*

téligumi gumi alkusz

*

téligumi négyévszakos akciós

*

téligumi OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

téligumi legolcsóbban

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

legolcsóbb téligumi ügynök

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

legolcsóbb legolcsóbban

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

legolcsóbb gumi alkusz

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

legolcsóbb gumi bróker nyárigumi

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

legolcsóbb négyévszakos akciós

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU

*

legolcsóbb legolcsóbban

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

legolcsóbb négyévszakos akciós

*

legolcsóbb gumi alkusz

*

legolcsóbb gumi alkusz

*

legolcsóbb OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

nyárigumi téligumi ügynök

*

nyárigumi OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

nyárigumi OLCSOGUMI.SOP.HU

*

nyárigumi gumi alkusz

*

nyárigumi OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

nyárigumi legolcsóbban

*

nyárigumi gumi alkusz

*

nyárigumi téligumi ügynök

*

nyárigumi OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

nyárigumi OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

nyárigumi gumi bróker nyárigumi

*

nyárigumi OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

nyárigumi legolcsóbban

*

nyárigumi OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

nyárigumi gumi bróker nyárigumi

*

nyárigumi OLCSOGUMI.SOP.HU nyárigumi

*

nyárigumi gumi bróker nyárigumi

*

nyárigumi gumi bróker nyárigumi

*

nyárigumi négyévszakos akciós

*

nyárigumi OLCSOGUMI.SOP.HU gumi

*

nyárigumi gumi alkusz

*

nyárigumi OLCSOGUMI.SOP.HU négyévszakos

*

nyárigumi OLCSOGUMI.SOP.HU téligumi

*

nyárigumi gumi bróker nyárigumi

*

nyárigumi négyévszakos akciós

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*